Σοκολατένια Μαρκίς με Μπισκότα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
- 250 σοκολάτα με 60% κακάο
- 125 γρ. μαλακό βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. κονιάκ
- ½ πακέτο σπασμένα Petit Beurre ή όπως στη δική μου περίπτωση Αμερικάνικα σοκολατένια cookies
- Κακάο και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- Πάρτε ένα ταψί φόρμα με μάκρος 25 cm.
- Καλύψτε το με μεμβράνη.
- Λιώστε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί.
- Σε ένα μπωλ βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη.
- Ανακατέψτε για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει ένα μαλακό υπόλευκο μίγμα.
- Λίγο λίγο ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα, το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Τέλος ρίξτε τα σπασμένα μπισκότα.
- Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα.
- Καλύψτε το με μεμβράνη και ψύξτε το στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
- Είκοσι λεπτά πριν το σερβίρετε, βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το.
- Ρίξτε από πάνω ζάχαρη άχνη και κακάο.
- Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Προσαρμογή από συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chocolate-marquise-with-cookies/
3.3.3070