Σοκολατένια Μαρκίς με Μπισκότα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
  • 250 σοκολάτα με 60% κακάο
  • 125 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • ½ πακέτο σπασμένα Petit Beurre ή όπως στη δική μου περίπτωση Αμερικάνικα σοκολατένια cookies
  • Κακάο και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Πάρτε ένα ταψί φόρμα με μάκρος 25 cm.
  2. Καλύψτε το με μεμβράνη.
  3. Λιώστε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί.
  4. Σε ένα μπωλ βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη.
  5. Ανακατέψτε για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει ένα μαλακό υπόλευκο μίγμα.
  6. Λίγο λίγο ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα, το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
  7. Τέλος ρίξτε τα σπασμένα μπισκότα.
  8. Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα.
  9. Καλύψτε το με μεμβράνη και ψύξτε το στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
  10. Είκοσι λεπτά πριν το σερβίρετε, βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το.
  11. Ρίξτε από πάνω ζάχαρη άχνη και κακάο.
  12. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Notes/ Σημειώσεις
Προσαρμογή από συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chocolate-marquise-with-cookies/