Εύκολη και Γρήγορη Μανιταρόσουπα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σούπα
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 500 γρ. μανιτάρια (χρησιμοποίησα φρέσκα)
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 5 φλ. ζωμό λαχανικών
  • ⅓ φλ. αλεύρι
  • ¼ φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 1 πρέζα Ιταλικά βότανα (ή λίγη ρίγανη, λίγο βασιλικό και λίγη ματζουράνα όλα ξερά)
  • 1 πρέζα Herbes de Provence
  • 1 πακέτο Pillsbury σκορδόψωμο (μπορείτε να κάνετε το δικό σας, εγώ δεν είχα την πολυτέλεια του χρόνου)
  • Τυρί έμενταλ για πάνω από το σκορδόψωμο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια-υψηλή θερμότητα.
  2. Ρίξτε τη μαργαρίνη και τα πράσα.
  3. Σοτάρετε για 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τα μανιτάρια.
  5. Σοτάρετε για 5 λεπτά.
  6. Ρίξτε το κρασί και σοτάρετε μέχρι το μεγαλύτερο μέρος των υγρών απορροφηθούν. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για μερικά λεπτά.
  7. Ρίξτε το ζωμό, όλα τα βότανα και συνεχίστε να ανακατεύετε για ένα λεπτό.
  8. Μειώστε τη θερμόκρασία στο μέσο και αφήστε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά.
  9. Εν τω μεταξύ, ψήστε το Pillsbury ψωμί, σύμφωνα με τις οδηγίες.
  10. Λίγο πριν το τέλος βάλτε τριμμένο έμενταλ πάνω και αφήστε το να λιώσει.
  11. Έκοψα το σκορδόψωμο σε κυκλικά κομμάτια λίγο πριν το βάλω στο φούρνο, έτσι ώστε να ταιριάζει με τα μπολ της σούπας.
  12. Σερβίρετε σε μπολ βάζοντας μια φέτα σκορδόψωμο και έμενταλ στην κορυφή.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/quick-meals-part-1-mushroom-soup/