Ντόνατς Μήλου
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Αμερικάνικη
Ingredients/ Συστατικά
Για τα Ντόνατς
  • 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι
  • ¼ φλ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ⅛ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. βραστό μηλίτη ή πουρέ Μήλου
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ⅛ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλ. γάλα
Για το Γλάσο
  • 3 κουταλιές της σούπας μηλίτη ή πουρέ Μήλου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ¼ φλ. νερό
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Χτυπήστε το βούτυρο, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
  2. Ρίξτε τον πουρέ μήλου και στη συνέχεια το αυγό.
  3. Κοσκινίστε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, και το αλεύρι.
  4. Ρίξτε το μίγμα αλευριού στα υγρά εναλλάξ με το γάλα, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
  5. Γεμίστε μια πλαστική σακούλα με το μίγμα και κόψτε με ένα ψαλίδι τη μία γωνία, μετατρέποντας τη σακούλα σε ένα κορνέ.
  6. Ρίξτε το μίγμα για τα ντόνατς στη μηχανή για τα ντόνατς και ψήστε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή
  7. Εναλλακτικά ρίξτε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι για ντόνατς.
  8. Ψήστε τα ντόνατς μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
  9. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε τα από το ταψί.
Για το Γλάσο
  1. Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα.
  2. Βράστε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Φέρτε το μίγμα σε σημείο βρασμού, κλείστε την κατσαρόλα και βράστε για 3 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε το καπάκι και βράστε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι το σιρόπι να φτάσει στους 115° C.
  5. Ρίξτε τα ντόνατς στο ζεστό σιρόπι.
  6. Ξαναζεστάνετε το σιρόπι αν αρχίσει να πήζει.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur's Flour
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/apple-cider-doughnuts/