Λαχανικά Stir-fry με Kecap Manis
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ινδονησιακή
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε κύβους 3cm (υπάρχει έτοιμη κομμένη άψητη στα σούπερ μάρκετ)
  • ⅓ φλ. kecap manis (γλυκιά σάλτσα σόγιας, υπάρχει στα περισσότερα σούπερ μάρκετ, αν δεν βρείτε βάλτε σάλτσα σόγιας με 2 κ.σ. καφέ ζάχαρη)
  • 2 κ.σ. σάλτσα στρειδιών
  • ½ κ.γ. πράσινο και ροζ πιπέρι
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση κατά μήκος και μετά κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους 2cm
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βάλτε την κολοκύθα σε ένα γυάλινο μπολ στο φόύρνο μικροκυμάτων με 2 κουταλιές της σούπας νερό.
  2. Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και κάντε πάνω στη μεμβράνη μικρές τρύπες με ένα πιρούνι για να φεύγει ο ατμός.
  3. Βάλτε το φούρνο μικροκυμάτων στην ψηλή θερμοκρασία, για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
  4. Καλό είναι στα 5 λεπτά να ελέγξουμε γαι να είμαστε σίγουροι.
  5. Σουρώστε.
  6. Ανακατέψτε τη σάλτσα kecap manis, τη σάλτσα στρειδιών και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
  7. Βάλτε σε δυνατή φωτιά να ζεσταίνεται ένα γουόκ ή ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι.
  8. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας του σησαμέλαιο.
  9. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  10. Σωτάρετε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  11. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι.
  12. Προσθέστε το κολοκύθι και τη μελιτζάνα.
  13. Σωτάρετε για 4 έως 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  14. Ρίξτε την κολοκύθα.
  15. Σωτάρετε για 2 λεπτά.
  16. Προσθέστε τις σάλτσες.
  17. Συνεχίστε το σωτάρισμα για 1 ως 2 λεπτά ή μέχρι όλα να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία.
Notes/ Σημειώσεις
Προσαρμογή από το Taste.com.au
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/pumpkin-and-zucchini-kecap-manis-stir-fry/