Γεμιστό Ψαρονέφρι με Αποξηραμένα Δαμάσκηνα και Βερίκοκα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
- 2 ψαρονέφρια
- 12 δαμάσκηνα, αποξηραμένα
- 12 βερίκοκα, αποξηραμένα
- Αλάτι και πιπέρι για κάθε κομμάτι
- ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη για κάθε κομμάτι
- ½ κ.γ. με 1 κ.γ. αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλλες
- ⅓ φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 2 φλ. ζωμό λαχανικών
- ¼ φλ. μαρμελάδα βερίκοκο
- πατάτες 6 έως 7
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 225 ° C.
- Ανοίξτε τα ψαρονέφρια στη μέση όπως ένα βιβλίο (βλέπε φωτογραφίες).
- Με ένα σφυρί κουζίνας ή με οποιοδήποτε βαρύ αντικείμενο πλατύνετε τα ψαρονέφρια.
- Βάλτε αλάτι και πιπέρι και στα δύο.
- Τοποθετήστε δύο σειρές μία με τα δαμάσκηνα και μία με τα βερίκοκα.
- Τα κάνουμε ρολό και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
- Κόψτε τις πατάτες κάθεμια σε 4 κομμάτια κατά μήκος.
- Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί.
- Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Αλατίστε.
- Ρίξτε το ελαιόλαδο, το κρασί και το ζωμό λαχανικών.
- Ψήστε για 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Με ένα πινέλο αλείψτε τα ψαρονέφρια με τη μαρμελάδα.
- Τοποθετήστε τα και αυτά στο ταψί στο φούρνο και μαγειρέψτε για άλλη μισή ώρα με μία ώρα.
- Ελέγχετε συχνά τα υγρά του φαγητού.
- Εάν υπάρχουν πολλά απλά βάλτε ξανά στο φούρνο.
- Αν δείτε ότι το φαγητό μένει χωρίς υγρά προσθέστε ½ φλ νερό.
- Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο.
- Αφήστε να σταθεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τα ψαρονέφρια σε κομμάτια.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/stuffed-pork-tenderloin-with-potatoes/
3.2.2124