Φασολάδα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σούπα
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 2 φλ. φασόλια μουλιασμένα από την προηγούμενη
  • 400 γρ. τοματοχυμό
  • 2 καρότα, σε φέτες
  • Ένα μάτσο σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • Νερό για το πρώτο βράσιμο
  • Νερό για να καλύψει τα φασόλια συν 3 εκ. από πάνω τους
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βάλτε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα και σκεπάστε με νερό.
  2. Βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράστε τα φασόλια με άφθονο νερό για 5 λεπτά.
  3. Στραγγίστε και πετάξτε αυτό το νερό.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε τα στραγγισμένα φασόλια, τα καρότα, τις ντομάτες, το σέλινο, το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  5. Ξαναγεμίστε με νερό για να καλύψει τα φασόλια συν 3 cm. από πάνω τους.
  6. Ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά και όταν αρχίσουν να βράζουν μειώστε σε μέτρια φωτιά και βράστε για τουλάχιστον 2 έως 3 ώρες ανάλογα με τα φασόλια.
  7. Μετά από δύο ώρες δοκιμάστε και αν είναι μαλακά, προσθέστε το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  8. Αφήστε τα να βράσουν για άλλα 5 λεπτά και σβήστε τη φωτιά.
  9. Ο λόγος που βάζουμε αλάτι στο τέλος είναι επειδή με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε να γίνουν τα φασόλια σκληρά.
  10. Ο λόγος που βάζουμε το ελαιόλαδο στο τέλος είναι επειδή είναι καλύτερα για να μην βράσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/fasoladacannellini-beans-soup/