Πράσινη Σαλάτα με Ρόδι, Μανιτάρια και Βινεγκρέτ Ροδιού
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σαλάτα
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
Για τη σαλάτα
  • 4 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 4 φύλλα σαλάτα
  • 2 χούφτες σπανάκι
  • 2 χούφτες ρόκα
  • ½ φλιτζάνι σπόρους ροδιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού βότανα Προβηγγίας
Για τα μανιτάρια
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ¼ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ¼ κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
  • Αλάτι και πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ ροδιού
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κόκκινο ξίδι κρασιού
  • 3 κ.σ. χυμός ροδιού
  • 2 κ.σ. μέλι
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη βινεγκρέτ ροδιού
  1. Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα γυάλινο μπολ και βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα.
  2. Βάλτε στην άκρη και αφήστε το να κρυώσει, ενώ ετοιμάζετε τη σαλάτα.
Για τα μανιτάρια
  1. Προσθέστε τη μαργαρίνη σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Ρίξτε τα μανιτάρια, τα βότανα και τα μπαχαρικά.
  3. Σβήστε με το κρασί και αφήστε να σωταριστούν μέχρι όλα τα υγρά τους να απορροφηθούν.
  4. Βάλτε τα στην άκρη.
Σύνθεση
  1. Κόψτε τα φύλλα σαλάτας και τακτοποιήστε τα μαζί με τα υπόλοιπα πράσινα σε ένα βαθύ μπολ.
  2. Προσθέστε το ρόδι και τα μανιτάρια.
  3. Ρίξτε περίπου 4 κ.σ. από τη βινεγκρέτ και ανακατέψτε καλά.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/green-salad-with-pomegranate-seeds-and-vinaigrette/