Κοτόπουλο με Kρεμώδη Σάλτσα από Μανιτάρια
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. Ψητές ή ωμές κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
  • 1 φλ. ξινή κρέμα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ¾ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. Ιταλικά βότανα
  • ¼ κ.γ. καρύκευμα πουλερικών
  • 400 γρ. ζυμαρικά
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
  2. Αλευρώνουμε το κοτόπουλο.
  3. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
  4. Σοτάρουμε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και στη συνέχεια, ρίχνουμε το κοτόπουλο.
  5. Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε το κρασί και σοτάρουμε μέχρι μένει το μισό.
  6. Προσθέτουμε το ζωμό, τα βότανα και τα μπαχαρικά, εκτός από τον μαϊντανό και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα.
  7. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για πέντε λεπτά.
  8. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε πάνω από τα ζυμαρικά.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το Campbell's Kitchen
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chicken-with-wild-mushroom-cream-sauce-over-pasta/