Πάρτε τα στήθη κοτόπουλου και κόψτε τα στη μέση σχηματίζοντας μια τσέπη στη γεμάτη πλευρά του κάθε ενός χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι.
Σε ένα τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει μαλακό.
Προσθέστε το μπέικον και ανεβάστε τη θερμοκρασία σε μέση/υψηλή και σοτάρετε μέχρι λίγο πριν να γίνει τραγανό.
Στραγγίστε οποιοδήποτε υπερβολικό λίπος, και προσθέστε τη φρυγανιά, τα βότανα, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και σοτάρετε για λίγα λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε σιγά σιγά το αυγό, έτσι ώστε να συγκρατεί το μείγμα.
Προσθέστε τα φιστίκια στο μίγμα και ανακατέψτε.
Με ένα κουτάλι γεμίστε τις τσέπες του κοτόπουλου με το μίγμα αρκετά ώστε να είναι σε θέση να κλείνουν με μια οδοντογλυφίδα.
Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά, αρχίζοντας από την επάνω πλευρά πρώτα, και μετά την άλλη πλευρά.
Βάλτε τα σε ένα ταψί, ρίξτε το ζωμό και μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για περίπου 30 έως 40 λεπτά.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο πάρτε το ζωμό που υπάρχει στο ταψί και βάλτε το σε μία μικρή κατσαρόλα, προσθέστε τη σαγκρία ή το σέρι και φέρτε σε σημείο βρασμού.
Σε ένα μικρό ποτήρι διαλύστε 1 κ.γ. κορν φλάουρ σε 1 κ.γ. νερό, και ρίξτε το στο ζωμό. Ανακατέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Εγώ το σέρβιρα με mustardy πατάτες και βραστά λαχανικά, αλλά πιστεύω ότι το ρύζι θα ήταν τέλειο καθώς ίσως και ο πουρές πατάτας.
Notes/ Σημειώσεις
Προσαρμογή από το βιβλίο The Great Chicken Cookbook της Judith Ferguson!
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pistachio-stuffed-chicken/