Σαλάτα με Ψητά Λαχανάκια Βρυξελλών και Γλυκά Μανιτάρια
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σαλάτα
Serves: 3
- 12 σπαράγγια
- 700 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
- 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1 κ.γ. βότανα Προβηγγείας
- 3 με 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. τριμμένο κάρδαμο
- 3 με 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- Αλάτι και πιπέρι
- ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
- ½ κ.γ. ξερό βασιλικό
- 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 10 σταγόνες υγρή στέβια
- Ξεπλύντε τα λαχανικά.
- Κόψτε τα λαχανάκια Βρυξελλών στη μέση κατά μήκος.
- Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C.
- Αλείψτε τα με το λάδι και ρίξτε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
- Αλείψτε τα με το λάδι και ρίξτε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
- Βάλτε τα λαχανάκια και τα σπαράγγια σε ένα μεγάλο ταψί και ψήστε έως ότου μαλακώσουν εσωτερικά και πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα εξωτερικά.
- Σε ένα τηγάνι βάλτε τα μανιτάρια, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
- Σε μέτρια φωτιά αφήστε να σωταριστούν μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους περίπου 5 λεπτά.
- Ρίξτε το ξύδι και τη στέβια.
- Ψήστε μέχρι να τα απορροφήσουν τα μανιτάρια.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/roasted-brussels-sprouts-and-sweet-mushrooms-salad/
3.1.09