Βάφλες με Λιωμένη Σοκολάτα Γάλακτος
 
 
Η λιωμένη σοκολάτα μαζί με τη βάφλα είναι απόλαυση αν του βάλετε και μια μπάλα παγωτο τώρα που είναι καλοκαίρι θα το απογειώσετε!
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Πρωινό
Ingredients/ Συστατικά
  • 1½ φλ. χλιαρό γάλα
  • 6 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή μία βανιλίνη
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1 1.2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για τη Λιωμένη Σοκολάτα Γάλακτος
  • 90 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 140 γρ. κρέμα γάλακτος
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βάλτε όλα τα υγρά στο μπωλ του μίξερ.
  2. Προσθέστε τα στερεά υλικά και ανακατέψτε με το κ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Αν έχει γρομπαλάκια το μίγμα δεν πειράζει.
  4. Αφήστε το να ξεκουραστεί για μισή ώρα και μετά προθερμάνετε τη συσκευή για βάφλες.
  5. Η δική μου συσκευή χρειάζεται ½ φλ. από το μίγμα για να φτιάξει μία βάφλα.
  6. Αφήστε να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα και βγάλτε τη από τη βαφλιέρα.
  7. Καλύτερα βάλτε τις να κρυώνουν σε μία σχάρα για να μην μαλακώσουν.
  8. Αν περισσέψουν πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω, βάλτε τις στο ψυγείο και μισή ώρα πριν τις σερβίρετε προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C και βάλτε τις για 5 λεπτά.
  9. Θα ξαναγίνουν τραγανές.
Για τη Λιωμένη Σοκολάτα Γάλακτος
  1. Σε ένα κατσαρολάκι έβαλα την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν αρχίσει να βράζει έριξα τη σοκολάτα γάλακτος και την έβγαλα από τη φωτιά.
  2. Ανακάτεψα μέχρι που έλιωσε η σοκολάτα και την έριξα πάνω από τις βάφλες.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur's Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/waffles-with-melted-chocolate/