Σοκολατένιοι Κουραμπιέδες
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Μπισκότα
Ingredients/ Συστατικά
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και τριμμένα
  • 260 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. κακάο σε σκόνη
Για το γλάσο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γ. κακάο σε σκόνη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 ° C.
  2. Βάζουμε όλα τα συστατικά στον μπολ του μίξερ και αναμειγνύουμε έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.
  3. Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα σε πάχος 1 με 1,5 cm και τη βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για μισή ώρα.
  4. Τη βγάζουμε από το ψυγείο και με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ κάνουμε διάφορα σχήματα.
  5. Ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά.
  6. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Για το γλάσο
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μίγμα το οποίο όμως να μπορεί να απλωθεί.
  2. Αν το μίγμα είναι πολύ παχύρευστο, ρίξτε ½ κ.γ. γάλακτος για να αραιώσει λίγο, ώστε να μπορεί να απλωθεί στους κουραμπιέδες.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή από το Στέλιο Παρλιάρο
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/chocolate-kourabiedes/