Κοτόπουλο με Γιαούρτι Γκρατινέ
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 700 gr. κοτόπουλο στήθος, χωρίς κόκαλα και δέρμα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό, λιωμένο
  • 2 κ.γ. μαργαρίνη
  • 1 φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • Ελληνικό γιαούρτι 1 φλιτζάνι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • ¼ κ.γ. βασιλικός αποξηραμένη
  • Λίγο εστραγκόν
  • ¼ κ.γ. πράσινο πιπέρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
  • Ρύζι Basmati
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Τοποθετήστε το γιαούρτι σε ένα από τα φίλτρα που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε καφέ φίλτρου για να στραγγίσει.
  2. Εν τω μεταξύ μπορούμε να προετοιμάσουμε το κοτόπουλο.
  3. Κόβουμε το κοτόπουλο σε julienne κομμάτια.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.γ. μαργαρίνη και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
  5. Δεν θέλουμε να πάρει σκούρο χρώμα απλά να γίνει κίτρινο και να μαλακώσει λίγο.
  6. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και σωτάρουμε για λίγο.
  7. Δεν θέλουμε να γίνει καφέ απλώς να πάρει ένα ωραίο κίτρινο χρώμα.
  8. Ρίχνουμε το κρασί, κάνουμε deglaze στην κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.
  9. Αφού περάσει η μισή ώρα σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, ένα φλιτζάνι σάλτσα του κοτόπουλου και όλα τα καρυκεύματα και βότανα εκτός από τη πάπρικα.
  10. Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα μέχρι να ενσωματωθούν.
  11. Παίρνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου έτσι ώστε να είναι το ένα δίπλα στο άλλο.
  12. Ρίχνουμε τη σάλτσα γιαούρτι και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
  13. Ψήνουμε στο γκριλ στους 225 ° C στη μέση του φούρνου.
  14. Παρακαλώ κάντε μου μια χάρη, μην αφήσετε το φούρνο χωρίς παρακολούθηση, απλά μείνετε κοντά γιατί μπορεί να καεί πολύ εύκολα.
  15. Μου πήρε δέκα λεπτά για να πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
  16. Θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά.
  17. Το σερβίρουμε με ρύζι basmati.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή του Θέμη Λιβεριάδη
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/yogurt-chicken/