Μακαρόνια με Γαρίδες, Αστακό, Φέτα και Ούζο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο, λιωμένο
  • 250 γρ. χυμό ντομάτας
  • 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • Λίγο λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Από ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι
  • 1 πρέζα Ιταλικά βότανα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ φλ. γάλα
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 200 γρ. φέτα ή περισσότερη αν θέλετε
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 2 αστακούς
  • 500 γρ. γαρίδες
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Αγόρασα δύο όμορφους κατεψυγμένους αστακούς και τους τοποθέτησα σε βραστό νερό για 10 λεπτά.
  2. Πήρα επίσης τα κελύφη από τις γαρίδες που ήταν φρέσκα.
  3. Σε μια κατσαρόλα, τοποθετήστε τα κελύφη από τις γαρίδες και μαγειρέψτε τα για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  4. Σουρώστε το νερό από τα κελύφη, προσθέστε κι άλλο νερό και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  5. Σε ένα τηγάνι ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία.
  6. Ρίξτε το κρεμμύδι και σωτάρετε.
  7. Μετά από 2 έως 3 λεπτά ρίξτε το σκόρδο και συνεχίστε να σωτάρετε.
  8. Σβήστε με το κρασί και να συνεχίστε να σωτάρετε μέχρι να εξατμιστεί.
  9. Ρίξτε το χυμό ντομάτας και κονκασέ, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
  10. Αφήστε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  11. Προσθέστε το γάλα και αφήστε το για άλλα 15 λεπτά.
  12. Προσθέστε τις γαρίδες, το ούζο και μαϊντανό και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
  13. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να είτε να ρίξετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ή να τα σερβίρετε χωριστά.
  14. Λίγο πριν σερβίρετε τα πιάτα, κόψτε τη φέτα σε τετράγωνα κομμάτια και προσθέστε τα στη σάλτσα.
  15. Ρίξτε τον αστακό και ανακατέψτε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/shrimpslobster-with-feta-cheese-ouzo-and-pasta-astakomakaronada/