Μακαρόνια με Γαρίδες, Αστακό, Φέτα και Ούζο
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκόρδο, λιωμένο
- 250 γρ. χυμό ντομάτας
- 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
- Λίγο λευκό κρασί
- 1 κ.γ. αλάτι
- Από ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι
- 1 πρέζα Ιταλικά βότανα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ½ φλ. γάλα
- 1 σφηνάκι ούζο
- 200 γρ. φέτα ή περισσότερη αν θέλετε
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 2 αστακούς
- 500 γρ. γαρίδες
- Αγόρασα δύο όμορφους κατεψυγμένους αστακούς και τους τοποθέτησα σε βραστό νερό για 10 λεπτά.
- Πήρα επίσης τα κελύφη από τις γαρίδες που ήταν φρέσκα.
- Σε μια κατσαρόλα, τοποθετήστε τα κελύφη από τις γαρίδες και μαγειρέψτε τα για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Σουρώστε το νερό από τα κελύφη, προσθέστε κι άλλο νερό και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Σε ένα τηγάνι ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία.
- Ρίξτε το κρεμμύδι και σωτάρετε.
- Μετά από 2 έως 3 λεπτά ρίξτε το σκόρδο και συνεχίστε να σωτάρετε.
- Σβήστε με το κρασί και να συνεχίστε να σωτάρετε μέχρι να εξατμιστεί.
- Ρίξτε το χυμό ντομάτας και κονκασέ, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
- Αφήστε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
- Προσθέστε το γάλα και αφήστε το για άλλα 15 λεπτά.
- Προσθέστε τις γαρίδες, το ούζο και μαϊντανό και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
- Σε αυτό το σημείο μπορείτε να είτε να ρίξετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ή να τα σερβίρετε χωριστά.
- Λίγο πριν σερβίρετε τα πιάτα, κόψτε τη φέτα σε τετράγωνα κομμάτια και προσθέστε τα στη σάλτσα.
- Ρίξτε τον αστακό και ανακατέψτε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/shrimpslobster-with-feta-cheese-ouzo-and-pasta-astakomakaronada/
3.2.2124