Μπισκότα Καρύδας
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Μπισκότα
- 2 ασπράδια αυγών, χρησιμοποίησα μεγάλου μεγέθους αυγά
- 7 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 12 γεμάτες κ.σ. + 1 επίπεδη κ.σ. νιφάδες καρύδας
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 ° C.
- Σε ένα μπολ ρίξτε τα ασπράδια αυγών.
- Ρίξτε τις πρώτες 4 κ.σ. ζάχαρη και νιφάδες καρύδας και αναμείξτε με ένα κουτάλι.
- Στη συνέχεια ρίξτε το υπόλοιπο της ζάχαρης και άλλες 4 κ.σ. της καρύδας και αναμείξτε ξανά.
- Ρίξτε και άλλες 4 κ.σ. καρύδας και αναμείξτε.
- Αυτή τη στιγμή πρέπει να έχει σχηματιστεί μια κολλώδης, υγρή ζύμη.
- Εάν μπορείτε να εργαστείτε με αυτή μην βάλετε την τελευταία κ.σ. καρύδας.
- Αν δείτε ότι εξακολουθεί να τη χρειάζεται προσθέστε τη και ανακατέψτε ξανά.
- Με υγρά χέρια ή με γάντια φτιάξτε μικρές μπάλες, όσο ένα βερύκοκο, και βάλτε τις σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
- Σε μερικά από αυτά έκανα μια μικρή λακούβα στο κέντρο και τη γέμισα με μπαλίτσες σοκολάτας.
- Δεν μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό!
- Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, τα δικά μου μου πήραν δυο λεπτά λιγότερο, και βγάλτε τα από το φούρνο μόλις αποκτήσουν ένα απαλό χρυσό χρώμα.
- Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα!
Συνταγή από τη Σίσσυ και το blog With a Glass
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/coconut-cookies/
3.3.3070