Μπράουνις με Γεύση Πορτοκάλι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Ηνωμένες Πολιτείες
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 φλ. μαργαρίνη
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1¼ φλ. κακάο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. καφέ espresso (όχι έτοιμο τη σκόνη)
  • 1 με 1½ κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο σε 175° C.
  2. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα τετράγωνο ταψί με διαστάσεις 27cmX34cm.
  3. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, Λιώστε τη μαργαρίνη.
  4. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε να ενωθούν.
  5. Επιστρέψτε το μίγμα στο φούρνο μόνο μέχρι να γίνει ζεστό αλλά να μην βράσει στους 45° C.
  6. Με αυτόν τον τρόπο η ζάχαρη διαλύεται καλύτερα και δίνει μια γυαλιστερή κρούστα στα brownies.
  7. Σε ένα μίξερ ρίξτε τα αυγά και χτυπήστε τα με το κακάο, το αλάτι, το baking powder, τον espresso και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνουν λεία.
  8. Προσθέστε το ζεστό μίγμα μαργαρίνης/ζάχαρης και ανακατέψτε ξανά να ενσωματωθούν.
  9. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε πάλι μέχρι να ενσωματωθούν.
  10. Προσθέστε τα άσπρα τσιπ σοκολάτας και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
  11. Ρίξτε το μίγμα στο ταψί και ψήστε για περίπου 30 λεπτά.
  12. Όταν βυθίζετε το μαχαίρι βεβαιωθείτε ότι βγαίνει λίγο υγρό.
  13. Το brownie πρέπει αν είναι σταθερό στις άκρες και λίγο υγρό στο κέντρο αλλά όχι άψητο.
  14. Αφήστε να κρυώσει, κόψτε και σερβίρετε.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμοσμένη από το King Arthur's Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/orange-fudge-brownies/