Μπράουνις με Γεύση Πορτοκάλι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Ηνωμένες Πολιτείες
- 1 φλ. μαργαρίνη
- 2 φλ. ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 1¼ φλ. κακάο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. καφέ espresso (όχι έτοιμο τη σκόνη)
- 1 με 1½ κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
- 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
- Προθερμάνετε το φούρνο σε 175° C.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα τετράγωνο ταψί με διαστάσεις 27cmX34cm.
- Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, Λιώστε τη μαργαρίνη.
- Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε να ενωθούν.
- Επιστρέψτε το μίγμα στο φούρνο μόνο μέχρι να γίνει ζεστό αλλά να μην βράσει στους 45° C.
- Με αυτόν τον τρόπο η ζάχαρη διαλύεται καλύτερα και δίνει μια γυαλιστερή κρούστα στα brownies.
- Σε ένα μίξερ ρίξτε τα αυγά και χτυπήστε τα με το κακάο, το αλάτι, το baking powder, τον espresso και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνουν λεία.
- Προσθέστε το ζεστό μίγμα μαργαρίνης/ζάχαρης και ανακατέψτε ξανά να ενσωματωθούν.
- Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε πάλι μέχρι να ενσωματωθούν.
- Προσθέστε τα άσπρα τσιπ σοκολάτας και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
- Ρίξτε το μίγμα στο ταψί και ψήστε για περίπου 30 λεπτά.
- Όταν βυθίζετε το μαχαίρι βεβαιωθείτε ότι βγαίνει λίγο υγρό.
- Το brownie πρέπει αν είναι σταθερό στις άκρες και λίγο υγρό στο κέντρο αλλά όχι άψητο.
- Αφήστε να κρυώσει, κόψτε και σερβίρετε.
Συνταγή προσαρμοσμένη από το King Arthur's Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/orange-fudge-brownies/
3.2.2124