Μπουγιουρντί
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 500 γρ. τυρί φέτα
  • ½ φλ. χυμό ντομάτας
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες (μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε τύπο πιπεριάς και κάθε είδους χρώμα)
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες (προαιρετικά)
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ κ.γ. ξηρό βασιλικό
  • ½ κ.γ. πράσινο και κόκκινο πιπέρι
  • Μία πρέζα αλάτι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
  2. Πάρτε ένα πήλινο ή μια κατσαρόλα με καπάκι.
  3. Περιχύστε με το ελαιόλαδο.
  4. Ριξτε ¼ του μίγματος του χυμού της ντομάτας.
  5. Κόψτε τη φέτα σε σε χοντρές φέτες περίπου 2 με 3 cm.
  6. Τακτοποιήστε τη φέτα στο πήλινο σε μία στρώση.
  7. Βάλτε τις φέτες ντομάτας πάνω από την φέτα.
  8. Προσθέστε τις ροδέλες της πιπεριάς πάνω από τη ντομάτα και αν βάζετε το κρεμμύδι το προσθέτετε και αυτό.
  9. Ρίξτε το υπόλοιπο ¼ φλιτζανιού του χυμού ντομάτας.
  10. Προσθέστε όλα τα βότανα, τη ζάχαρη και το αλάτι και το πιπέρι.
  11. Βάλτε το πήλινο στο φούρνο στο χαμηλότερο επίπεδο και ψήστε για περίπου 15 λεπτά, με κλειστό καπάκι και άλλα 15 με 20 λεπτά χωρίς αυτό. Είναι έτοιμο όταν οι πιπεριές έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να είναι μαλακές.
  12. Σερβίρετε με ζεστό ψωμί και ούζο!
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/bouyourdi-feta-cheese-in-the-oven-with-vegetables/