Κουλουράκια Πασχαλινά
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κουλουράκια
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 250 γρ. βούτυρο
- 200γρ. ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 400 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 βανιλλίνες
- 1 κ.γ. εκχύλισμα λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό (προαιρετικά)
- Βάλτε τη ζάχαρη στο μπλέντερ για να την κάνετε άχνη.
- Στο μπωλ του μίξερ προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπήστε έως ότου ασπρίσει.
- Προσθέστε το αυγό, τις βανιλλίνες και το λεμόνι και συνεχίστε το χτύπημα.
- Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Η ζύμη είναι πολύ μαλακή, αλλά πλάθεται εύκολα.
- Στρώστε ένα ταψί με ένα χαρτί ψησίματος και βάλτε τα κουλουράκια.
- Αλείψτε με μια ελαφρώς χτυπημένο αυγό (προαιρετικά).
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στο 180° C για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Συνταγή της Νεκταρίας Πανταζοπούλου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/easter-sweet-bread-and-easter-cookies-tsoureki-and-koulourakia/
3.3.3070