Μάφινς με Σπανάκι και Κατσικίσιο Τυρί
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
  • 25 γρ. μαργαρίνη
  • 300 γρ. γάλα
  • 150 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1⅔ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 70 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 160 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 50 γρ. τυρί φέτα
  • 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γ. αλάτι και πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, κομμένο σε φέτες
  • 3 κ.σ. άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 ντοματίνια
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμένετε το φούρνο στους 175° C.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  3. Ρίξτε το κρεμμύδι, το κρεμμυδάκι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέστε το σπανάκι και σωτάρετε για μερικά λεπτά.
  5. Προσθέστε τον άνηθο και σοτάρετε για άλλο ένα λεπτό.
  6. Ρίξτε το γάλα, προσθέστε τη μαργαρίνη και ανακατέψτε μέχρι η μαργαρίνη να λιώσει και το γάλα να ζεσταθεί καλά.
  7. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
  8. Βγάλτε από τη φωτιά.
  9. Σε ένα μπολ, κοσκινίστε όλα τα στεγνά συστατικά.
  10. Προσθέστε το μπέικον.
  11. Προσθέστε την παρμεζάνα, το αυγό και το σπανάκι και ανακατέψτε.
  12. Τρίψτε το τυρί με τα χέρια και ανακατέψτε απαλά να ενσωματωθεί στο μίγμα.
  13. Λαδώστε ένα ταψί για 8 μάφινς και γεμίστε τις με το μείγμα.
  14. Τρυπήστε αρκετές φορές τα τοματίνια και τοποθετήστε ένα στην κορυφή κάθε μάφιν.
  15. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρις ότου τα μάφινς να έχουν πάρει όγκο και να έχουν ψηθεί.
  16. Βγάλτε από το φούρνο και σερβίρετέ τα ζεστά.
Notes/ Σημειώσεις
Προσαρμογή από το Taste
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/spinach-and-goat-cheese-muffins/