Γεμιστά Μπισκότα με Γέμιση Κρέμας Μόκα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Μπισκότα
Cuisine/ Κουζίνα: Αμερικάνικη
Ingredients/ Συστατικά
Για τα Μπισκότα
  • ½ φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. καφ ζάχαρη
  • 2 κ.γ. σκόνη espresso (αν δεν θέλετε αυτό μπορείτε να το παραλείψετε)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¾ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανιλίνη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ½ φλ. κακάο σε σκόνη
  • 2⅓ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. γάλα
Για τη Γέμιση
  • 1 ¾ φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 280 γρ. / 1 τσάντα μίνι marshmallows (μαρσμάλοους έχουν σχεδόν όλα τα s/m απλά όχι μίνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κανονικά απλά κόψτε τα με το ψαλίδι σε μικρά κομματάκια για να λιώσουν πιο εύκολα)
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • ⅛ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. σκόνη espresso
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανιλίνη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Πρώτα κάνουμε τη γέμιση, γιατί χρειάζεται ψύξη.
Για τη Γέμιση
  1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα πάντα εκτός από το εκχύλισμα βανίλιας ή τη βανιλίνη.
  2. Σιγοβράστε ήπια και ανακατέψτε έως ότου λειώσουν τα marshmallows.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε.
  4. Ρίξτε τη γέμιση σε ένα μπολ και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
Για τα Μπισκότα
  1. Προθερμάνετε το φούρνο σε 175° C.
  2. Σε ένα μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη σκόνη espresso, το μπέικιν, τη μαγειρική σόδα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το χτύπημα.
  4. Ρίξτε το κακάο και ανακατέψτε.
  5. Τώρα, προσθέστε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα σε μεσαία/χαμηλή ταχύτητα.
  6. Μόλις έχουν όλα ανσωματωθεί, με τη σπάτουλα ανακατέψτε έτσι ώστε τυχόν συστατικά στα πλαινά και στον πάτο του μπολ να ενσωματωθούν στο μίγμα.
  7. Πάρτε ένα ταψί και καλύψτε το με χαρτί ψησίματος.
  8. Ρίξτε από τη ζύμη ένα κουτάλι σούπας αφήνοντας απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα 2,5 cm γιατί θα εξαπλωθούν.
  9. Έκανα 32 μπισκότα που μας κάνει 16 whoopies.
  10. Ψήστε τα μπισκότα για 10 έως 12 λεπτά.
  11. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσουν.
Συναρμολόγηση
  1. Όσο τα μπισκότα κρυώνουν, βγάλτε τη γέμιση από το ψυγείο και βάλτε τη πάλι στο μπωλ του μίξερ.
  2. Χτυπήστε στη μεσαία ταχύτητα για 10 έως 15 δευτερόλεπτα μέχρι να πάρει μια ομοιόμορφη μαλακή υφή.
  3. Πάρτε ένα μπισκότο, βάλτε μια κουταλιά από τη γέμιση και από πάνω ένα άλλο μπισκότο.
  4. Πιέστε απαλά και είναι πανέτοιμα.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμοσμένη από το King Arthur Flour
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/mocha-whoopies/