Τηγανίτες με Γιαούρτι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Πρωινό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φλ. γιαούρτι
- 2 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1 φλ. νερό
- ½ φλ. σταφίδες (προαιρετικό)
- Κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Προσθέστε τη ζαχαρη.
- Ρίξτε το γιαούρτι, τα αυγά και το νερό και ανακατέψτε με το σύρμα ή με το μίξερ.
- Αν το μίγμα είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νεράκι, αν είναι αραιό λίγο αλεύρι.
- Στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε τις σταφίδες.
- Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε λίγη μαργαρίνη και ρίχνουμε μία κουτάλα από το μίγμα ή 5 κ.σ.
- Όταν πάρει χρώμα από κάτω τη γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Το ίδιο κάνουμε και για τις υπόλοιπες.
- Τις σερβίρουμε με μέλι και κανέλλα.
Συνταγή προσαρμογή από τη Νταιάν Κόχυλα
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/tiganites-with-yogurt/
3.2.1336