Τηγανίτες με Γιαούρτι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Πρωινό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 2 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 φλ. νερό
  • ½ φλ. σταφίδες (προαιρετικό)
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ.
  2. Προσθέστε τη ζαχαρη.
  3. Ρίξτε το γιαούρτι, τα αυγά και το νερό και ανακατέψτε με το σύρμα ή με το μίξερ.
  4. Αν το μίγμα είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νεράκι, αν είναι αραιό λίγο αλεύρι.
  5. Στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε τις σταφίδες.
  6. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε λίγη μαργαρίνη και ρίχνουμε μία κουτάλα από το μίγμα ή 5 κ.σ.
  7. Όταν πάρει χρώμα από κάτω τη γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  8. Το ίδιο κάνουμε και για τις υπόλοιπες.
  9. Τις σερβίρουμε με μέλι και κανέλλα.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από τη Νταιάν Κόχυλα
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/tiganites-with-yogurt/