Ψωμάκια Πρέτσελ
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ψωμί
- 1¾ φλ. χλιαρό νερό
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 4 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση
- ¼ φλ. νιφάδες γάλατος
- 2 κ.γ. ξηρή μαγιά
- 1 λίτρο νερό
- 1 κ.σ. αλάτι
- ¼ φλ. μαγειρική σόδα
- Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και ανακατέψτε με το γάντζο.
- Καταλαβαίνετε ότι είναι έτοιμο όταν μια αρκετά μαλακή ζύμη έχει συγκεντρωθεί γύρω από το γάντζο και είναι κάπως κολλώδης στο κάτω μέρος.
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 60 έως 90 λεπτά.
- Ζυμώστε απαλά τη ζύμη για να ξεφουσκώσει και χωρίστε τη σε 8 κομμάτια.
- Αφήστε τη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Σχηματίστε κορμούς με μήκος 30 cm.
- Με αυτούς τους κορμούς φτιάξτε τα πρέτσελς όπως στις φωτογραφίες.
- Πάρτε ένα ταψί και σκεπάστε με χαρτί ψησίματος.
- Τοποθετήστε τα ρολά σε αυτό και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
- Προθερμάνετε το φούρνο να 200° C.
- Πάρτε μία ρηχή κατσαρόλα και βάλτε όλα τα υλικά για το μπάνιο μέσα.
- Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού.
- Ρίξτε τα ρολά σε δόσεις ανά δύο κάθε φορά.
- Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα ανά πλευρά.
- Βγάλτε τα και τοποθετήστε τα στο χαρτί ψησίματος.
- Πασπαλίστε με χοντρό αλάτι.
- Ψήστε για 20 έως 24 λεπτά ή μέχρι που πάρουν ένα βαθύ χρυσό καφέ χρώμα.
- Αφήστε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pretzel-rolls/
3.2.1336