Φανουρόπιτα
 
 
Μετά από πολλούς πειραματισμούς κατέληξα σε αυτή τη Φανουρόπιτα που μολονότι δεν έχει αυγά είναι αφράτη και ζουμερή σαν να την έχεις σιροπιάσει!
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό, Κέικ
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 3 ½ φλ. Φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
  • 3 κ.γ. κανέλα
  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. μέλι
  • 1 ½ φλ. λευκή ζάχαρη
  • 1 φλ. πράσινο τσάι
  • ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλ. άσπρα αμύγδαλα, χοντροαλεσμένα
  • 1 φλ. σταφίδες
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
  2. Στο μπολ του μίξερ σας προσθέστε όλα τα στεγνά συστατικά.
  3. Ακολουθήστε προσθέτοντας όλα τα υγρά συστατικά.
  4. Μην προσθέσετε τα αμύγδαλα και σταφίδες.
  5. Ανακατέψτε καλά μέχρι να είναι όλα πλήρως ενσωματωμένα.
  6. Τώρα, προσθέστε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
  7. Ανακατέψτε αργά ίσα που να ενσωματωθούν τα αμύγδαλα και οι σταφίδες.
  8. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 29cm.
  9. Ψήστε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέντρο να βγει καθαρό.
  10. Βγάλτε από το φούρνο.
  11. Αφήστε το να κρυώσει και πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη ή σερβίρετέ το έτσι.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/fanouropita-saint-fanourios-pie/