Κοτόπουλα Γεμιστά με Φέτα και Γιαούρτι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μικρές ή δύο μεγάλες πράσινες πιπεριές, στα τέσσερα
  • 8 πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες
  • 3 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. φέτα τριμμένη ανά στήθος (σύνολο 12 κ.σ.)
  • 2 κ.σ. γιαούρτι ανά στήθος (συνολικά 8 κ.σ.)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 4 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 φρέσκες ντομάτες, κομμένες σε φέτες και κάθε φέτα κομμένη στη μέση
  • ½ φλιτζάνι ζωμό κότας
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμένετε το φούρνο στους 200° C.
  2. Πάρτε ένα βαθύ ταψί.
  3. Τοποθετήστε τα κομμάτια της πράσινης πιπεριάς με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψουν τον πάτο του ταψιού.
  4. Ρίξτε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  5. Βάλτε στην άκρη.
  6. Κόψτε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα στήθη κατά μήκος προσέχοντας να μην κοπούν στα δύο.
  7. Το μαχαίρι πρέπει να σταματήσει πριν φτάσει στις άκρες σχηματίζοντας μία τσέπη που θα τη γεμίσουμε.
  8. Αλατοπιπερώστε τα.
  9. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις ελιές, τα τουρσί, τη φέτα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το φρέσκο βασιλικό, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες.
  10. Πάρτε ένα στήθος βάλτε μία μισή φέτα ντομάτας από τη μία εσωτερική πλευρά του στήθους και άλλη μία φέτα από την άλλη.
  11. Βάλτε περίπου δύο με τρεις κουταλιές από τη γέμιση και τοποθετήστε το στήθος με αυτή την πλευρά επάνω μέσα στο ταψί.
  12. Κάντε το ίδιο και για τα υπόλοιπα στήθη.
  13. Βάλτε τις υπόλοιπες φέτες της ντομάτας ανάμεσα στα στήθη.
  14. Επιλέξτε ένα ταψί όχι πολύ μεγάλο έτσι ώστε τα στήθη να στριμώχνονται ώστε να παραμείνουν στην ίδια θέση όσο μαγειρεύονται.
  15. Ρίξτε το ½ φλιτζάνι ζωμό από κοτόπουλο.
  16. Ψήστε για μία ώρα.
  17. Βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρετε.
  18. Πάει τέλεια με πατάτες τηγανιτές ή/και πατάτες φούρνου.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chicken-pockets-stuffed-with-feta-and-yogurt/