Γαρίδες σε Σάλτσα Λεμονιού με Σπαγγέτι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή
Ingredients/ Συστατικά
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο, τριμμένο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. βασιλικό
  • 3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σωτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε το σκόρδο και σωτάρετε για ένα λεπτό, μέχρι να μυρίσει.
  3. Προσθέστε το κρασί, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, τα μυρωδικά εκτός του μαιντανού και το μέλι, δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια/υψηλή και σωτάρετε μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα.
  4. Ρίξτε τις γαρίδες και το μαϊντανό και μαγειρέψτε για 3 έως 4 λεπτά.
  5. Ενώ κάνετε τις γαρίδες ετοιμάστε τα μακαρόνια και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τις γαρίδες.
  6. Ανακατεύετε να πάει η σάλτσα σε όλα τα μακαρόνια και σερβίρετε όσο είναι ζεστά.
Αν η σάλτσα είναι αραιή δέστε τη ρίχνοντας 1 κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κ.γ. νερό.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/lemony-shrimps2/