Κεφτεδάκια
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό / Κυρίως Γεύμα
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • ½ κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • μπαγιάτικο ψωμί 130 γρ.
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Μια χούφτα τυρί, χρησιμοποίησα & έμενταλ, αλλά κάνει οποιοδήποτε κίτρινο τυρί
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για το αλεύρωμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα τους
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ, βάλτε το ψωμί και νερό να μουλιάσει.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Βγάλτε το ψωμί από το νερό και σουρώστε το πολύ καλά, έτσι ώστε να γίνει κάτι σαν πολτός.
  4. Προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Σε ένα πιάτο, βάλτε το αλεύρι.
  6. Πλάστε τα σε μικρές μπάλες.
  7. Κυλήστε τα στο αλεύρι.
  8. Επαναλάβετε με τον υπόλοιπο κιμά.
  9. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο περίπου 1½ φλυτζάνια.
  10. Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά και τηγανίστε τους σε δόσεις.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/keftedakia-greek-meatballs/