Κις Λοραίν με Φέτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 5 φέτες ντομάτας
  • 6 φέτες πράσινης πιπεριάς ή οποιαδήποτε άλλης πιπεριάς
  • 5 με 6 φέτες κολοκυθιού
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • 250 γρ. ελαφριά κρέμα (ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος, αν δεν έχετε ελαφριά κρέμα)
  • 100 γρ. πλήρες γάλα
  • 2 αυγά
  • ¼ κ.γ. αλάτι (προαιρετικό)
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
  2. Πάρτε μια φόρμα τάρτας με διάμετρο από περίπου 28cm έως 30cm και βουτυρώστε τη πολύ καλά.
  3. Τοποθετήστε το φύλλο σφολιάτας, έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο της φόρμας και τις πλευρές.
  4. Κόψτε με το μαχαίρι τα περισσεύματα.
  5. Βάλτε χαρτί ψησίματος έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τις πλευρές της ζύμης και τοποθετήστε φασόλια ή φακές ώστε να δημιουργηθεί ένα στρώμα.
  6. Ψήστε για 15 λεπτά.
  7. Βγάλτε από το φούρνο, αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος και τα φασόλια/φακές.
  8. Μην πετάξετε τα φασόλια ή τις φακές.
  9. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε μια άλλη τέτοια περίπτωση.
  10. Τρίψτε τη φέτα και καλύψτε με το τρίμμα τον πάτο της σφολιάτας.
  11. Ρίξτε την ρίγανη.
  12. Σε ένα μπλέντερ ρίξτε την κρέμα, το γάλα, τα αυγά και το αλάτι (προαιρετικό) και ανακατέψτε.
  13. Περιχύστε με το μίγμα τη φέτα.
  14. Βάλτε τις φέτες των λαχανικών από πάνω.
  15. Ψήστε στον ίδιο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι η γέμιση να αρχίσει να παίρνει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/feta-cheese-quiche/