Φάβα Παντρεμένη Με Γαρίδες
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
Για την Φάβα Σαντορίνης
  • 2 φλ. φάβα
  • 9 φλ. νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Για τις Γαρίδες
  • 400 γρ. γαρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές (χρησιμοποίησα πιπεριά Φλωρίνης), κομμένη σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
  • 1 ντομάτα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. βασιλικό
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ½ φλ. γλυκό κρασί
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Instructions/ Εκτέλεση
Για την Φάβα Σαντορίνης
  1. Σε μία κατσαρόλα βάλτε τη φάβα μαζί με το νερό, το ολόκληρο κρεμμύδι, τη σκελίδα σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε μέτρια/υψηλή θερμότητα και βάλτε τα να βράσουν.
  2. Όταν αρχίσει να βράζει, μειώστε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σιγοβράστε μέχρι η φάβα να μαλακώσει και να χυλώσει.
  3. Βγάλτε από τη φωτιά και είτε στο μπλέντερ ή με ράβδο, κάντε τη πουρέ.
Για τις Γαρίδες
  1. Όσο μαγειρεύεται η φάβα κάντε τις γαρίδες.
  2. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  3. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και σωτάρετε για 4 λεπτά.
  4. Μειώστε τη θερμότητα σε μεσαία, χαμηλή και αφήστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές να καραμελώσουν.
  5. Αυτό θα πρέπει να πάρει περίπου 20 λεπτά.
  6. Δυναμώστε τη φωτιά σε μεσαία υψηλή και προσθέστε το σκόρδο.
  7. Σωτάρετε για ένα λεπτό και στη συνέχεια ρίξτε το κρασί.
  8. Σωτάρετε μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα του κρασιού και στη συνέχεια ρίξτε την ντομάτα, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και τις γαρίδες.
  9. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά.
  10. Βάλτε σε ένα πιάτο τη φάβα και πάνω από αυτή τις γαρίδες και λίγη από τη σάλτσα.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/santorini-fava-with-shrimps/