Καναπεδάκια Με Μους Ανθότυρου και Γλυκά Μανιτάρια
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική, Fusion
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Μους Ανθότυρου
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 50 γρ. τυρί φέτα
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ¾ κ.γ. ζελατίνη
  • 1 ½ κ.σ. κρύο νερό
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι
Για τα Γλυκά Μανιτάρια
  • 200 γρ. μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη demerara ή οποιαδήποτε καφέ ζάχαρη
  • ¼ φλ. λευκό ή κόκκινο κρασί
  • ⅛ κ.γ. τζίντζερ
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ¼ κ.γ. θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 6 μεγάλα κράκερς ή 10 με 12 μικρά
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Μους Ανθότυρου
  1. Διαλύστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τη φετα, το ανθότυρο ή ρικότα και την κρέμα γάλακτος.
  3. Σιγοβράστε μέχρι να λιώσει τελείως το τυρί στην κρέμα.
  4. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  5. Προσθέστε την ζελατίνη και ανακατέψτε.
  6. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε πολύ καλά.
  7. Ρίξτε το μίγμα σε γυάλινο δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο.
  8. Αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή έως δύο ημέρες.
Για τα Γλυκά Μανιτάρια
  1. Σε ένα τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και προσθέστε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία.
  2. Σβήστε με το κρασί και αφήστε να βράσει μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα κρασιού.
  3. Ρίξτε τη ζάχαρη και όλα τα βότανα και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και αφήστε τα να καραμελώσουν και να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους περίπου 10 έως 15 λεπτά.
  5. Βγάλτε από τη φωτιά και βάλτε τα στην άκρη.
  6. Βγάλτε τη μους από το ψυγείο 15 λεπτά πριν σερβίρετε τα καναπεδάκια.
  7. Βάλτε τη στο μίξερ και στη μέτρια ταχύτητα χτυπήστε για ένα λεπτό για να μαλακώσει και να γίνει αφράτη.
  8. Πάρτε ένα κράκερ ή ένα κομμάτι ψημένη σφολιάτα.
  9. Με ένα κορνέ τοποθετήστε τη μους και πάνω της τακτοποιήστε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια.
Σημείωση: Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σφολιάτα, πάρτε μικρές στρογγυλές ή τετράγωνες σφολιάτες και ψήστε τις. Αφήστε λίγο να κρυώσουν και συνεχίστε τη διαδικασία όπως με τα κράκερς.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/anthotiro-mousse-and-caramelized-mushrooms-canape/