Καρυδοπιτάκια Με Σιρόπι Καφέ και Καλούα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Fusion
- 3 μεγάλα αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γρ. αμύγδαλο σκόνη
- 125 γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
- 150 γρ. γάλα
- 150 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, λιωμένη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 400 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- 2 φλυτζανάκια espresso καφέ
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- ⅔ φλ. άχνη ζάχαρη
- 4 κ.σ. Kahlua
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
- Χτυπάτε στο μπωλ του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Ρίξτε το αμύγδαλο σκόνη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τη μαργαρίνη, συνεχίστε με τη σοκολάτα και στο τέλος ρίξτε τα καρύδια και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Πάρτε 8 μεγάλες θήκες για cupcakeς ή 10 μικρότερες.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε τις.
- Μοιράστε το μίγμα εξίσου στις θήκες.
- Ψήστε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
- Αφήστε να κρυώσουν και εν τω μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι.
- Βάλτε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
- Αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά και αφαιρέστε από τη φωτιά.
- Προσθέστε τον καφέ και με μια κουτάλα ξεκινήσετε να σιροπιάζετε τα cupcakes.
- Αφήστε τα να απορροφήσουν το σιρόπι και συνεχίστε να φτιάξετε τη γαρνιτούρα.
- Σε ένα μπολ ρίξτε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και το Kahlua και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Μοιράστε το μίγμα σε τρία ίσα μέρη.
- Με το χρώμα ζαχαροπλαστικής προσθέσετε ένα διαφορετικό χρώμα σε κάθε ένα από τα τρία και με το κορνέ διακοσμήστε τα cupcakes.
- Το τελευταίο είναι εντελώς προαιρετικό.
- Μπορείτε να αφήσετε τη γαρνιτούρα όπως είναι χωρίς χρώμα. Η γεύση είναι η ίδια.
Η συνταγή για την καρυδόπιτα είναι ελεύθερη προσαρμογή από το Στέλιο Παρλιάρο
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/walnut-cupcakes-with-chocolate-and-kahlua-frosting/
3.2.2124