Καρυδοπιτάκια Με Σιρόπι Καφέ και Καλούα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Fusion
Ingredients/ Συστατικά
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 125 γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 150 γρ. γάλα
  • 150 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, λιωμένη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το Σιρόπι
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 2 φλυτζανάκια espresso καφέ
Για το Γαρνίρισμα
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • ⅔ φλ. άχνη ζάχαρη
  • 4 κ.σ. Kahlua
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
  2. Χτυπάτε στο μπωλ του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.
  3. Ρίξτε το αμύγδαλο σκόνη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα και ανακατέψτε.
  4. Προσθέστε τη μαργαρίνη, συνεχίστε με τη σοκολάτα και στο τέλος ρίξτε τα καρύδια και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Πάρτε 8 μεγάλες θήκες για cupcakeς ή 10 μικρότερες.
  6. Βουτυρώστε και αλευρώστε τις.
  7. Μοιράστε το μίγμα εξίσου στις θήκες.
  8. Ψήστε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
  9. Αφήστε να κρυώσουν και εν τω μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι.
Για το Σιρόπι
  1. Βάλτε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
  2. Αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά και αφαιρέστε από τη φωτιά.
  3. Προσθέστε τον καφέ και με μια κουτάλα ξεκινήσετε να σιροπιάζετε τα cupcakes.
  4. Αφήστε τα να απορροφήσουν το σιρόπι και συνεχίστε να φτιάξετε τη γαρνιτούρα.
Για τη Γαρνιτούρα
  1. Σε ένα μπολ ρίξτε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και το Kahlua και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
  2. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
  3. Μοιράστε το μίγμα σε τρία ίσα μέρη.
  4. Με το χρώμα ζαχαροπλαστικής προσθέσετε ένα διαφορετικό χρώμα σε κάθε ένα από τα τρία και με το κορνέ διακοσμήστε τα cupcakes.
  5. Το τελευταίο είναι εντελώς προαιρετικό.
  6. Μπορείτε να αφήσετε τη γαρνιτούρα όπως είναι χωρίς χρώμα. Η γεύση είναι η ίδια.
Notes/ Σημειώσεις
Η συνταγή για την καρυδόπιτα είναι ελεύθερη προσαρμογή από το Στέλιο Παρλιάρο
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/walnut-cupcakes-with-chocolate-and-kahlua-frosting/