Κέικ Σοκολάτας με Προζύμι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 φλ. προζύμι (συνταγή ακολουθεί)
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¾ φλ. κακάο
  • 1 κ.γ. καφέ espresso, προαιρετικό
  • 2 μεγάλα αυγά
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το προζύμι, το γάλα, και το αλεύρι.
  2. Καλύψτε το και αφήστε το να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 2 έως 3 ώρες.
  3. Θα φουσκώσει λίγο.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C.
  5. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 23 cm. X 33 cm.
  6. Στο μίξερ σας, χτυπήστε τη ζάχαρη, λάδι, βανίλια, αλάτι, μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ, καφέ espresso και το κακάο σε σκόνη.
  7. Προσθέστε τα αυγά και συνεχίστε το χτύπημα.
  8. Ρίξτε τη σοκολάτα στο μίγμα και με μια σπάτουλα ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
  9. Ρίξτε το μίγμα στο ταψί.
  10. Ψήστε το κέικ για περίπου 30 ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
  11. Βγάλτε το κέικ από το φούρνο, και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσετε τη butterscotch.
Notes/ Σημειώσεις
Προσαρμογή συνταγής από του King Arthur
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/sourdough-chocolate-cake/