Butterscotch Sauce
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Αγγλική
Ingredients/ Συστατικά
  • ½ φλ. Βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλ. καφέ σκούρα ζάχαρη
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • ½ έως 1 κ.γ. αλάτι ή fleur de sel
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη, την κρέμα και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε μέχρι τα συστατικά να ενσωματωθούν.
  3. Φέρτε σε έναν ήπιο βρασμό και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
  5. Ανακατέψτε με το σύρμα.
  6. Δοκιμάστε και εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεται ακόμη λίγο αλάτι, ρίξτε λίγο περισσότερο.
  7. Η σάλτσα τρώγεται ζεστή ή κρύα.
  8. Αν τη βάλετε στο ψυγείο θα πήξει λίγο περισσότερο, παρ’όλα αυτά μπορείτε και πάλι να την τρώτε με το κουτάλι.
  9. Διατηρείται σε αεροστεγές βαζάκι στο ψυγείο έως 2 εβδομάδες.
Notes/ Σημειώσεις
Η συνταγή είναι προσαρμογή από το foodnouveau.com
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/sourdough-chocolate-cake/