Προζύμι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ζύμη
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
  • 2 φλ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Ρίξτε το νερό σε ένα γυάλινο μπολ, και προσθέστε τη ζάχαρη να διαλυθεί και τη μαγιά επίσης, με αυτή τη σειρά.
  2. Προσθέστε το αλεύρι σταδιακά.
  3. Καλύψτε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα για τα πιάτα και βάλτε κάπου ζεστά.
  4. Το μίγμα θα αρχίσει να φουσκώνει.
  5. Αφήστε το να παραμείνει όπως είναι από 2 έως 5 ημέρες, ανακατεύοντας μία φορά την ημέρα.
  6. Όταν το φούσκωμα υποχωρήσει, και έχει αναπτύξει ένα ξινό άρωμα, ανακατέψτε το μίγμα σας πάλι και βάλτε στο ψυγείο έως ότου είστε έτοιμοι να τη χρησιμοποιήσετε.
  7. Το προζύμι πρέπει να μοιάσει με το χυλό τηγανίτας.
Notes/ Σημειώσεις
Η συνταγή είναι προσαρμογή από του King Arthur
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/sourdough-chocolate-cake/