Στο μπολ του μίξερ, προσθέτετε το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης και κτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίξτε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα.
Προσθέστε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι να ενσωματωθούν.
Τέλος, ρίξτε τα κομματάκια σοκολάτας και με μια σπάτουλα ανακατέψτε.
Στο ταψί χωρίστε το μίγμα σε μπαλάκια τόσο μεγάλα όσο ένα καρύδι, αφήνοντας αρκετό χώρο γύρω τους, επειδή απλώνουν κατά το ψήσιμο.
Ψήστε για 11-12 λεπτά.
Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν για ένα λεπτό και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε μία σχάρα.
Μπορειτε επισης να λιωσετε 70 γρ. κουβερτουρα σε μπεν μαρι και, αφου πεσει λιγο η θερμοκρασια της, να την ενσωματώσετε στο μειγμα πριν απο το σταδιο της προσθηκης του αλευριου.
Διατηρουνται καλα κλεισμενα σε κουτι 3-4 μερες.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή της Αθηνάς Πάνου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chocolate-cookies-and-a-book/