Σαλάτα Φασόλια
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σαλάτα
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 φλιτζάνι φασόλια
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο, κομμένες σε κύβους
  • 5 Αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε κύβους
  • 10 ελιές, κομμένες σε φέτες
  • 140 γρ. καλαμπόκι
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι
Για το Ντρέσσινγκ
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. ξίδι μπαλσάμικο ή οποιαδήποτε άλλο ξύδι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι (αντί του απλού πιπεριου μπορείτε να προσθέσετε πιπέρι τσίλι)
Instructions/ Εκτέλεση
Για το Ντρέσσινγκ
  1. Αναμείξτε τα πάντα σε ένα βάζο μέχρι να ενσωματωθούν.
  2. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί.
  3. Βράστε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Κόψτε όλα τα λαχανικά σε κύβους.
  5. Αναμείξτε τα πάντα.
  6. Προσθέστε τη φέτα σε κύβους.
  7. Αλάτι (με μέτρο, γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή) και πιπέρι.
  8. Ρίξτε το μισό ντρέσσινγκ στη σαλάτα και ανακατέψτε να πάει παντού.
  9. Εάν χρειάζεται περισσότερο προσθέστε κουτάλι από κουτάλι.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/greek-bean-salad/