Λουκάνικο Fondue
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό / Κυρίως Γεύμα
Cuisine/ Κουζίνα: Ελβετική
Serves: 3 με 4
Ingredients/ Συστατικά
  • 4 λουκάνικα Creta Farm 200γρ. το καθένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το Fondue Τυριών
  • 2⅕ φλ. λιωμένο Kerrygold Ρεγκάτο
  • 1 γάλα εβαπορέ διαλυμένο σύμφωνα με τις οδηγίες
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • Μια μικρή πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το λουκάνικο για 5 λεπτά.
  2. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
Για το Fondue Τυριών
  1. Σε κατσαρόλα, προσθέστε το διαλυμένο γάλα με όλα τα μπαχαρικά σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν το γάλα αρχίζει να βράζει ελαφρά, ρίξτε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατέψτε μέχρι να αρχίζει να πήζει.
  3. Προσθέστε τα φλιτζάνια το τυρί και να συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μίγμα.
  4. Μεταφέρετε το μίγμα σε συσκευή για φοντί και σερβίρετε.
  5. Εάν δεν έχετε τη συσκευή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό γυάλινο μπολ, αλλά από καιρό σε καιρό θα πρέπει να το ξαναζεσταίνετε σε φούρνο μικροκυμάτων.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/sausage-fondue-and-flat-bread-with-regato/