Τυρόψωμο με Ρεγκάτο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ψωμί / Ζύμη
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
Ingredients/ Συστατικά
  • 1½ φλ. χλιαρό νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1¼ κ.γ. αλάτι
  • 3½ φλ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • 1 κ.σ. μαγιά
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
  • ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 270 γρ. Regato Kerrygold κομμένο σε κυβάκια
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Λαδώστε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 50cm και στρώστε το με χαρτί ψησίματος .
  2. Βάλτε όλα τα συστατικά εκτός από το τυρί και ανακατέψτε στο μίξερ με το γάντζο σε μεγάλη ταχύτητα για 60 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέστε όλα τα τυριά εκτός από μερικούς κύβους για να τους βάλετε από πάνω αργότερα.
  4. Ανακατέψτε ελαφρά για να ενσωματωθούν.
  5. Θα έχετε μια πολύ κολλώδη ζύμη που θα πρέπει να την βάλετε στο ταψί και να την απλώσετε.
  6. Προσθέστε από πάνω τους κύβους ρεγκάτο και αφήστε το να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 60 λεπτά.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C.
  8. Ψήστε το ψωμί μέχρι να πάρει χρώμα, 35 έως 40 λεπτά.
  9. Βγάλτε από το φούρνο, περιμένετε 5 λεπτά και σερβίρετε το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur's
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/sausage-fondue-and-flat-bread-with-regato/