Φλούδες Πατάτας με Φέτα και Απάκι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό / Συνοδευτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Fusion Ελληνική / Αμερικάνικη
Ingredients/ Συστατικά
  • 8 μέτριες πατάτες
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. λευκό κρασί
  • 150 γρ. απάκι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη, βασιλικό
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Οδηγίες
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
  3. Πλύντε τις πατάτες πολύ καλά.
  4. Τρυπήστε τις με ένα πιρούνι και βάλτε τις σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
  5. Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για περίπου 40 έως 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν γυρνώντας τις μία φορά, μετά τα πρώτα 20 λεπτά.
  6. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
  7. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι αντικολλητικό ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
  8. Σβήστε με το κρασί και να συνεχίστε να σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν κάπως και το κρασί εξατμιστεί περίπου 10 λεπτά.
  9. Βγάλτε τα από το τηγάνι και βάλτε τα στην άκρη.
  10. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε το απάκι και σωτάρετέ το για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει κάπως τραγανό.
  11. Βγάλτε το και βάλτε το στην άκρη.
  12. Ανακατέψτε τη φέτα και το γιαούρτι και βάλτε τα στην άκρη.
  13. Κόψτε τις πατάτες κατά μήκος και αφαιρέστε ένα μικρό κομμάτι της σάρκας τους.
  14. Αλατοπιπερώστε τις και βάλτε τις ξανά στο φούρνο, στο γκριλ, αυτή τη φορά.
  15. Ψήστε για πέντε λεπτά ανά πλευρά.
  16. Βγάλτε τις από το φούρνο.
  17. Προσθέστε μία κ.σ. του μίγματος φέτα/γιαούρτι.
  18. Προσθέστε μια πρέζα ρίγανη και βασιλικό.
  19. Από πάνω προσθέστε μια κ.σ. απάκι και από πάνω 2 κ.σ. από το μείγμα κρεμμύδι/πιπέρι.
  20. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε ακόμα μία πρέζα ρίγανη και βασιλικό.
  21. Κάντε το ίδιο για όλες τις πατάτες και βάλτε τις ξανά στο γκριλ για άλλα 5 έως 7 λεπτά.
  22. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε με σάλτσα μαρινάρα.
Notes/ Σημειώσεις
Τη σάρκα από τις πατάτες μπορείτε να την κάνετε μπαλάκια να τα αλευρώσετε και να τα τηγανίσετε. Γίνονται πολύ νόστιμα!
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/potato-skins-with-feta-cheese-and-sausage/