Κοτόπουλο Σουβλάκι με Μαρινάδα Μεσογειακή
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
Για 10 Σουβλάκια
  • 1.400 γρ. κοτόπουλο στήθος χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα
  • 10 τοματάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε 3 cm. X 3 cm.
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένο σε 3 cm. X 3 cm.
Για τη Μαρινάδα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζανιού λευκό ξίδι από κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν ή οποιαδήποτε άλλη μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. βασιλικό
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αν σας αρέσει
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου, το ίδιο ισχύει και για το σκόρδο επίσης
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ
  • ¼ κ.γ. κΚάρδαμο
  • ¼ κ.γ. ξερό θυμάρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
  2. Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια περίπου 4 cm X 4 cm.
  3. Ρίξτε τη μαρινάδα στο κοτόπουλο και ανακατέψτε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
  4. Βάλτε μια πλαστική μεμβράνη και καλύψτε το μπολ.
  5. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον πέντε ώρες ή όλη νύχτα.
  6. Εάν δεν έχετε ανοξείδωτα σουβλάκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κλασσικά ξύλινα.
  7. Τοποθετήστε τα ξύλινα σουβλάκια σε κρύο νερό για περίπου 15 λεπτά πριν από τη χρήση τους.
  8. Για 10 σουβλάκια πρέπει να βάλετε 4 κομμάτια κοτόπουλο, 1 τοματάκι και 2 κομμάτια πιπεριάς ανά σουβλάκι εναλλαξ.
  9. Εγώ έχω μια μηχανή rotisserie που τα ετοιμάζει σε 20 έως 25 λεπτά.
  10. Εσείς μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε το μπάρμπεκιου ή το γκριλ του φούρνου.
  11. Για το γκριλ θα τα έβαζα στους 225° για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι χυμοί να βγουν καθαροί.
  12. Για το BBQ, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη φωτιά οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/chicken-souvlaki-in-olive-oil-vinegar-marinade-with-citrus-greek-potatoes/