Πατάτες με Πορτοκαλάδα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Συνοδευτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Serves: 4
Ingredients/ Συστατικά
  • 8 μέτριες πατάτες, στα τέσσερα κατά μήκος
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι πορτοκάλι χυμό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα δύο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.γ. μαρμελάδα πορτοκάλι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 225° C.
  2. Σε ένα πυρέξ ή ταψί ρίξτε το σκόρδο και από πάνω τις πατάτες.
  3. Προσθέστε τις φέτες κρεμμύδι.
  4. Αλάτι και πιπέρι.
  5. Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατέψτε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το βασιλικό, τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα.
  6. Ρίξτε το μίγμα στις πατάτες, ρίξτε από πάνω και τη μαρμελάδα και τοποθετήστε το πυρέξ ή το ταψί στο φούρνο.
  7. Ψήστε για περίπου 1 ½ ώρα.
  8. Αφαιρέστε, να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/chicken-souvlaki-in-olive-oil-vinegar-marinade-with-citrus-greek-potatoes/