Χοιρινό Ψαρονέφρι με Γλάσο Μπαλσάμικου και Κύβου Λαχανικών
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
- 500 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κύβο λαχανικών
- 2 κ.σ. balsamico ξύδι
- 1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
- 1 κ.σ. μέλι
- ¼ κ.γ. πάπρικα
- Σε ένα γυάλινο μπολ διαλύστε τον κύβο με το ελαιόλαδο και προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά.
- Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα στην υψηλή θερμοκρασία.
- Βγάλτε και ανακατέψτε γρήγορα, αυτό θα γίνει σαν ζελέ.
- Πάρτε το ψαρονέφρι και κόψτε το σε κομμάτια με πάχος 3 cm και βάλτε τα στο μπωλ για να μαριναριστούν από 2 ώρες έως όλη τη νύχτα.
- Εγώ επειδή δεν είχα χρόνο τα άφησα μόνο μία ώρα και πάλι έγιναν πολύ νόστιμα!
- Στη συνέχεια βάλτε τα στο γριλ ή ακόμα καλύτερα στο μπάρμπεκιου, ή όπως έκανα εγώ στο τζάκι.
- Εγώ τα έψησα για 5 περίπου λεπτά ανά πλευρά, αλλά αυτό εξαρτάται από τη φωτιά.
- Το συνόδευσα με πουρές πατάτας και ήταν σούπερ νόστιμο!
Βασισμένο σε μια ιδέα του Chef White!
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/balsamic-glazed-pork-tenderloin/
3.2.1336