Χοιρινό Ψαρονέφρι με Γλάσο Μπαλσάμικου και Κύβου Λαχανικών
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
  • 500 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 κ.σ. balsamico ξύδι
  • 1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα γυάλινο μπολ διαλύστε τον κύβο με το ελαιόλαδο και προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά.
  2. Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα στην υψηλή θερμοκρασία.
  3. Βγάλτε και ανακατέψτε γρήγορα, αυτό θα γίνει σαν ζελέ.
  4. Πάρτε το ψαρονέφρι και κόψτε το σε κομμάτια με πάχος 3 cm και βάλτε τα στο μπωλ για να μαριναριστούν από 2 ώρες έως όλη τη νύχτα.
  5. Εγώ επειδή δεν είχα χρόνο τα άφησα μόνο μία ώρα και πάλι έγιναν πολύ νόστιμα!
  6. Στη συνέχεια βάλτε τα στο γριλ ή ακόμα καλύτερα στο μπάρμπεκιου, ή όπως έκανα εγώ στο τζάκι.
  7. Εγώ τα έψησα για 5 περίπου λεπτά ανά πλευρά, αλλά αυτό εξαρτάται από τη φωτιά.
  8. Το συνόδευσα με πουρές πατάτας και ήταν σούπερ νόστιμο!
Notes/ Σημειώσεις
Βασισμένο σε μια ιδέα του Chef White!
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/balsamic-glazed-pork-tenderloin/