Εύκολο και Γρήγορο Παγωτό Σοκολάτα χωρίς Μηχανή και Αυγά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Παγωτό
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κουτί Morfat φυτική κρέμα
  • 1 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κ.σ. μαύρο ρούμι (αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ρούμι μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή δύο βανιλλίνες)
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Οδηγίες
  2. Σε ένα γυάλινο μπολ ρίξτε το γάλα και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να γίνει πολύ καυτό, λίγο πριν αρχίσει να βράζει.
  3. Ρίξτε τη σοκολάτα και χτυπήστε, έως ότου η σοκολάτα λιώσει και ενσωματωθεί με το γάλα.
  4. Βάλτε στην άκρη και αφήστε το να κρυώσει.
  5. Όταν το μίγμα της σοκολάτας είναι έτοιμο, πάρτε την φυτική κρέμα και ρίξτε τη στο μπολ του μίξερ σας.
  6. Χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος και να γίνει αφράτη.
  7. Προσθέστε τη ζάχαρη, το ρούμι και τη σοκολάτα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι το μίγμα σας να αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή.
  8. Ρίξτε το σε ένα γυάλινο δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον δύο ώρες.
  9. Το παγωτό σας είναι έτοιμο.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το βιβλίο της Σοφίας Σκούρα Ελληνική Κουζίνα
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/no-machine-no-eggs-chocolate-ice-cream/