Κοτόπουλο Κετσάπ Μανίς, Πατάτες Ραπέ Ντορέ
Author/ Συγγραφέας: Kατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ινδονησιακή
- 700 γρ. στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κύβους
- ¾ φλ. κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- ½ κ.σ. σκούρα καφέ ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Χυμό από ½ λεμόνι μεσαίου μεγέθους
- 40 ml κόκκινο κρασί
- 30 ml ζωμό μοσχαριού
- ½ φλ. σκούρα καφέ ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι νερό
- ¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
- ¼ κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 1 κιλό πατάτες
- ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μίγμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για έξι ώρες.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο και το περνάμε σε σουβλάκια.
- Το ψήνουμε είτε στο μπάρμπεκιου είτε στη σχάρα έως ότου είναι έτοιμα.
- Όσο ψήνονται τα σουβλάκια, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βάζουμε να βράσουν.
- Μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι τα σουβλάκια να είναι έτοιμα.
- Συνοδέψτε με πατάτες rapez dorez.
- H συνταγή ακολουθεί.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
- Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε κρύο νερό.
- Τις στραγγίζουμε πολύ καλά πιέζοντας.
- Εγώ το έκανα χρησιμοποιώντας ένα τούλι.
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι είναι όλα ενσωματωθούν.
- Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε το ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Παίρνουμε με τα χέρια μας μια μερίδα από το μείγμα πατάτας ίση με ένα μανταρίνι.
- Την πιέζουμε με τα χέρια μας για να γίνει επίπεδη και τη βάζουμε μέσα στο τηγάνι.
- Φτιάχνουμε όλο το μίγμα με τον ίδιο τρόπο
- Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Συνταγή από το ιστορικό Balthazar.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chicken-kecap-manis/
3.2.1336