Μικρά Κέικ Υγρής Σοκολάτας
 
 
Αν αρχίσετε δεν θα μπορείτε να σταματήσετε. Είναι επιπέδου εστιατορίου σας το εγγυώμαι! Μην ξεπεράσετε τα 12 λεπτά αλλιώς θα είναι ένα απλό κέικ σοκολάτας. Στις φωτογραφίες τα κεκάκια ψήθηκαν κάτι παραπάνω για να μπορέσω να τα φωτογραφήσω.
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 340 γρ. κουβερτούρα, χρησιμοποίησα με κακάο 53 %
  • 4 μεγάλα αυγά
  • ⅓ φλ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή 1 βανιλλίνη
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 6 κεραμικά καλούπια, επενδεδυμένα με χαρτί ψησίματος, όπως φαίνεται στις εικόνες
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
  2. Προετοιμάστε τα καλούπια ως εξής.
  3. Πρώτα βουτυρώστε τα καλά, μετά κόψτε το χαρτί ψησίματος όπως φαίνεται στις εικόνες και βάλτε το στο κάτω μέρος τους.
  4. Βουτυρώστε και το χαρτί ψησίματος.
  5. Πρώτα λιώστε τη σοκολάτα είτε σε Μπεν Μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  6. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει λίγο.
  7. Στο μίξερ βάλτε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
  8. Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά και αναμείξτε καλά μετά από κάθε ένα που προστίθεται.
  9. Προσθέστε το αλάτι,το εκχύλισμα βανίλιας και το κονιάκ.
  10. Στη συνέχεια ρίξτε το αλεύρι και τέλος ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα.
  11. Γεμίστε τις φόρμες μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.
  12. Ψήστε για 10-12 λεπτά.
  13. Μπορείτε να τις σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή ελαφρά χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/molten-chocolate-cakes/