Τορτίγιες Ολικής Άλεσης με Ψητά Λαχανικά και Σάλτσα Φέτας/Γιαουρτιού
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σάντουιτς
Cuisine/ Κουζίνα: Fusion
Ingredients/ Συστατικά
  • 8 τορτίγιες με αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 3 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε τετράγωνα
  • 3 κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
  • 2 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε τετράγωνα
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
Για τη σάλτσα με Γιαούρτι/Φέτα
  • 200 ml γιαούρτι
  • 100 γρ. τυρί φέτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ¼ κ.γ. ξηρό δυόσμο
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
  2. Τακτοποιήστε τα λαχανικά συμπεριλαμβανομένων και των κρεμμυδιών έτσι ώστε το ένα να μην επικαλύπτει το άλλο.
  3. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.
  4. Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν, ενώ ετοιμάζετε τη σάλτσα
Για τη σάλτσα με Γιαούρτι/Φέτα
  1. Σε ένα μπλέντερ προσθέστε όλα τα συστατικά και χτυπήστε τα μέχρι να ενσωματωθούν.
Συναρμολόγηση
  1. Πάρτε μια τορτίγια, προσθέστε μερικά λαχανικά και από πάνω δυο κουταλιές της σούπας σάλτσα.
  2. Τρώγονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά η σάλτσα πρέπει να είναι κάπως δροσερή.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/greek-style-tortilla-wraps/