Κρέμα Μασκαρπόνε με Φράουλες
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. λευκό ρούμι
  • 11 φράουλες, κομμένες σε κομμάτια
  • 10 κ.σ. φράουλα μαρμελάδα
  • 10 σαβαγιάρ
  • ½ φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. λευκό ρούμι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ, κτυπήστε την κρέμα γάλακτος και τη 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη μέχρι η κρέμα να έχει την υφή του γιαουρτιού. Βάζουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και το ρούμι μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ενσωματώστε τα δύο μίγματα.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, βάλτε το γάλα και τις 2 κ.σ. ρούμι.
  5. Ανάλογα με το μέγεθός τους θα χρειαστείτε από 8 έως 10 φορμάκια.
  6. Κόψτε τα σαβαγιάρ έτσι ώστε να καλύψουν τον πάτο των φορμών.
  7. Βαφτίστε τα στο μίγμα γάλα/ρούμι και τοποθετήστε τα στον πάτο από τα φορμάκια.
  8. Με ένα κουτάλι γεμίστε τα με την κρέμα μασκαρπόνε.
  9. Προσθέστε το μαρμελάδα φράουλα και τα κομμάτια φράουλας.
  10. Βάλτε τα στο ψυγείο για μερικές ώρες έτσι ώστε τα συστατικά να απελευθερώσουν τους αρώματα τους. Μισή ώρα πριν τα σερβίρουμε τα βγάζουμε από το ψυγείο.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/mascarpone-pots-with-strawberries/