Γεμιστό Ψωμί με Φέτα και Ελιές
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ψωμί
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Ζύμη
  • 300 γρ. αλεύρι ψωμί
  • 160 με 180 γρ. νερό χλιαρό
  • 1 κ.γ. μαγιά
  • 4 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
Για τη Γέμιση
  • 60 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
  • 60 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί edam ή όποιο άλλο, τριμμένο
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 κ.γ. ζάχαρη για να αντισταθμίσει την οξύτητα της φέτας και των ελιών
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βάλτε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι στον κάδο του μίξερ.
  2. Ρίξτε το νερό και ξεκινήστε το ανακάτεμα με το γάντζο για περίπου 10 λεπτά έως ότου η ζύμη γίνει μια λεία μπάλα και συγκεντρωθει γύρω από το γάντζο.
  3. Αλείψτε ένα μπωλ με λάδι.
  4. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ζεστό χώρο για μια ώρα.
  5. Αφού έχει περάσει η ώρα ζυμώστε για ένα λεπτό με τον πλάστη ανοίξτε μια ορθογώνια ζύμη 40 cm X 35 cm.
  6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
  7. Απλώστε το κίτρινο τυρί, τη φέτα και τέλος, τις ψιλοκομμένες ελιές.
  8. Πασπαλίστε με τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το βασιλικό και αρχίστε να ρολάρετε προσεκτικά τη ζύμη όπως στις εικόνες.
  9. Όταν φτάσετε στο τέλος τσιμπήστε για να ασφαλίσετε τις ραφές της ζύμης.
  10. Ενώστε τις δύο άκρες και ασφαλίστε τις πιέζοντάς τες.
  11. Βάλτε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήστε για περίπου 20 έως 30 λεπτά, ή ώσπου να πάρει χρώμα.
  12. Σερβίρετε το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/feta-and-olive-twirlos/