Γεμιστό Ψωμί με Φέτα και Ελιές
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ψωμί
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 300 γρ. αλεύρι ψωμί
- 160 με 180 γρ. νερό χλιαρό
- 1 κ.γ. μαγιά
- 4 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 60 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
- 60 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
- 150 γρ. κίτρινο τυρί edam ή όποιο άλλο, τριμμένο
- 150 γρ. φέτα τριμμένη
- 2 κ.γ. ζάχαρη για να αντισταθμίσει την οξύτητα της φέτας και των ελιών
- 2 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
- Βάλτε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι στον κάδο του μίξερ.
- Ρίξτε το νερό και ξεκινήστε το ανακάτεμα με το γάντζο για περίπου 10 λεπτά έως ότου η ζύμη γίνει μια λεία μπάλα και συγκεντρωθει γύρω από το γάντζο.
- Αλείψτε ένα μπωλ με λάδι.
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε ζεστό χώρο για μια ώρα.
- Αφού έχει περάσει η ώρα ζυμώστε για ένα λεπτό με τον πλάστη ανοίξτε μια ορθογώνια ζύμη 40 cm X 35 cm.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
- Απλώστε το κίτρινο τυρί, τη φέτα και τέλος, τις ψιλοκομμένες ελιές.
- Πασπαλίστε με τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το βασιλικό και αρχίστε να ρολάρετε προσεκτικά τη ζύμη όπως στις εικόνες.
- Όταν φτάσετε στο τέλος τσιμπήστε για να ασφαλίσετε τις ραφές της ζύμης.
- Ενώστε τις δύο άκρες και ασφαλίστε τις πιέζοντάς τες.
- Βάλτε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήστε για περίπου 20 έως 30 λεπτά, ή ώσπου να πάρει χρώμα.
- Σερβίρετε το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/feta-and-olive-twirlos/
3.2.2124