Σούπα με Κάστανο, Λαχανικά και Κρουτόν Πατάτας
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σούπα
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
  • 300 γρ. καθαρισμένα βρασμένα κάστανα
  • 100 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια
  • 1 καρότο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 με 1,2 lt ζωμό λαχανικών ή κότας ανάλογα με το πόσο υδαρή θέλετε τη σούπα σας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μπέικον
  • 400 γρ. πατάτες, κομμένες σε κυβάκια, στο μέγεθος ενός κρουτόν
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα γυάλινο μπολ βάλτε την κολοκύθα και ρίξτε και λίγο νερό.
  2. Τοποθετήστε στο φούρνο μικροκυμάτων και βράστε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να είναι μαλακώσει, αλλά να μην λιώνει.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέστε τα κάστανα, την κολοκύθα, το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το ζωμό, αλάτι πιπέρι και θυμάρι και φέρτε σε σημείο βρασμού.
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι τα καρότα και το σέλινο να είναι μαλακά.
  5. Εν τω μεταξύ, προετοιμάστε τα κρουτόν μπέικον και πατάτας.
  6. Κόψτε το μπέικον σε τετράγωνα κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνουν τραγανά.
  7. Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέστε ελαιόλαδο ή σπορέλαιο και τηγανίστε τις πατάτες για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  8. Όταν η σούπα είναι έτοιμη αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τη να σταθεί για 5 έως 10 λεπτά.
  9. Μοιράστε τη σούπα στα δύο και βάλτε σε δόσεις στο μπλέντερ σας.
  10. Αλέστε μέχρι όλα να γίνουν πουρές.
  11. Σερβίρετε σε μπολ ρίχνοντας στην κορυφή το μπέικον και τα κρουτόν πατάτας.
  12. Για μια πικάντικη εκδοχή, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο τριμμένο πιπέρι από πάνω.
  13. Σερβίρετε με ζεστό φρεσκοψημένο ψωμί.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/chestnut-and-vegetables-soup/