Αλμυρές Φωλιές Σφολιάτας με Λουκάνικο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
  • 350 γρ. λουκάνικο με πράσα από γαλοπούλα ή χοιρινό
  • 30 σφολιατάκια
  • 1 φλ. κονκασέ ντομάτας
  • ¼ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • ½ κ.γ. ξηρό βασιλικό
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ¼ κ.γ. κάρδαμο
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
Για τον Πουρέ Πατάτας
  • 900 γρ. καθαρισμένες πατάτες
  • 200 ml γάλα, ζεστό
  • 100 γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
Για τον Πουρέ Πατάτας
  1. Σε αλατισμένο νερό βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
  2. Αφαιρέστε από τη φωτιά και στραγγίστε.
  3. Βάλτε στο μύλο λαχανικών και κάντε τις πουρέ.
  4. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Βάλτε στην άκρη.
Για το Λουκάνικο
  1. Κόψτε το λουκάνικο σε μέτρια κομμάτια και βάλτε τα στο μπλέντερ σας.
  2. Ανακατέψτε μέχρι να γίνουν κιμάς.
  3. Πάρτε μία κατσαρολίτσα και βάλτε τη στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά.
  4. Ρίξτε το λουκάνικο, το χυμό ντομάτας και όλα τα υπόλοιπα υλικά και φέρτε σε βρασμό.
  5. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
  6. Βγάλτε από τη φωτιά.
  7. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να προετοιμάσετε τις φωλιές της σφολιάτας.
  8. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
  9. Βουτυρώστε δύο ταψάκια των μάφινς με 15 θήκες το καθένα.
  10. Βάλτε τις ροζέτες σφολιάτας, έτσι ώστε να καλύψουν το κατώ μέρος και τις πλευρές της κάθε θήκης.
  11. Με ένα πιρούνι, τσιμπήστε τη ζύμη σε διάφορα σημεία.
  12. Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για 5 λεπτά.
  13. Βγάλτε από το φούρνο.
  14. Αφήστε το φούρνο ανοιχτό.
  15. Προσθέστε 1 έως 1 ½ κουταλιές της σούπας από το λουκάνικο σε κάθε φωλιά.
  16. Πάρτε μια σακούλα τροφίμων και γεμίστε τη με τον πουρέ πατάτας.
  17. Κόψτε το ένα άκρο της σακούλας ώστε να έχει άνοιγμα περίπου 1,5 cm.
  18. Ξεκινήστε με το αυτοσχέδιο κορνέ τη διακόσμηση με πουρέ πατάτας με τον ίδιο τρόπο που κάνετε με τα cupcakes.
  19. Τοποθετήστε τα ταψάκια στο φούρνο και ψήστε για 20 με 30 λεπτά, ή μέχρι οι κορυφές του πουρέ πατάτας, να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
  20. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/savory-puff-pastry-nests/