Κέικ με Γέμιση Ζάχαρης και Σοκολάτας
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1¼ φλ. ζάχαρη
- 112 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. γιαούρτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φακελάκια σταγόνες σοκολάτας
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
- Βουτυρώστε μια μία στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 26 cm.
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα.
- Σε ένα μικρό μπολ συνδυάστε ¼ φλιτζανιού ζάχαρη με την κανέλα.
- Στο μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με το 1 φλ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει περίπου 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά ένα ένα, προσθέστε το γιαούρτι και τη βανίλια.
- Ρίξτε το αλεύρι κουταλιά από κουταλιά και ανακατέψτε με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ρίξτε μισό μίγμα στη φόρμα και πασπαλίστε με το μισό μίγμα κανέλας-ζάχαρης και τις μισές σταγόνες σοκολάτας.
- Ρίξτε το υπόλοιπο μίγμα και σκορπίστε την υπόλοιπη ζάχαρη και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Ψήστε μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βυθίζετε στο κέικ.
- Μου πήρε περίπου 30 με 35 λεπτά.
Προσαρμογή συνταγής από τη Rachel Ray
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/janets-chocolate-chip-coffee-cake/
3.3.3070