Κέικ με Γέμιση Ζάχαρης και Σοκολάτας
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1¼ φλ. ζάχαρη
  • 112 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φακελάκια σταγόνες σοκολάτας
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
  2. Βουτυρώστε μια μία στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 26 cm.
  3. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα.
  4. Σε ένα μικρό μπολ συνδυάστε ¼ φλιτζανιού ζάχαρη με την κανέλα.
  5. Στο μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με το 1 φλ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει περίπου 2 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά ένα ένα, προσθέστε το γιαούρτι και τη βανίλια.
  7. Ρίξτε το αλεύρι κουταλιά από κουταλιά και ανακατέψτε με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
  8. Ρίξτε μισό μίγμα στη φόρμα και πασπαλίστε με το μισό μίγμα κανέλας-ζάχαρης και τις μισές σταγόνες σοκολάτας.
  9. Ρίξτε το υπόλοιπο μίγμα και σκορπίστε την υπόλοιπη ζάχαρη και τις σταγόνες σοκολάτας.
  10. Ψήστε μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βυθίζετε στο κέικ.
  11. Μου πήρε περίπου 30 με 35 λεπτά.
Notes/ Σημειώσεις
Προσαρμογή συνταγής από τη Rachel Ray
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/janets-chocolate-chip-coffee-cake/